top of page
Foto van schrijverSvetlana

Geld

Bijgewerkt op: 3 jan.


Onder het motto "durf te vragen"!!!


Als iemand constant geld van je leent en het niet teruggeeft, betekent dit dat hij je al op de lijst van zijn inkomen heeft opgenomen. En als je hier een einde aan wilt maken en geen geld meer wilt lenen dan wordt hij erg beledigd en boos op je.


Laatst hebben we Webinar bij Wilskrachtacademy over geld gehad. We vatten de resultaten samen en schetsen kort de knelpunten waar meer aandacht aan moet worden besteed om niet opnieuw in dezelfde situatie terecht te komen.


Er zijn hoop mensen die hebben enorm groot moeite om NEE te zeggen. Ze lenen geld uit, zelfs als ze begrijpen dat ze zichzelf pijn doen en ze moeten alweer uitstellen om iets leuks of nuttigs voor zichzelf te kopen, omdat ze weten al dat ze krijgen geld niet terug. En degene die geld leent is helemaal niet geïnteresseerd in de toestand van een ander. Deze situatie leidt tot neurosen, ruzies, wrok jegens anderen en jezelf. Als je begrijpt dat dit over jou gaat, moet je nadenken over het veranderen van je houding ten opzichte van iemand die geld wil lenen.



Geschreven door Svitlana Smischuk


Comments


bottom of page