top of page
Foto van schrijverSvetlana

Een avondje van de waarheid


Alles zal op zijn plaats vallen



Voor de waarheid moet je soms de moed hebben om te bekennen. En om de waarheid te accepteren, heb je de kracht nodig om het te verdragen. Soms is het erg moeilijk om de waarheid te vertellen en toe te geven dat het jouw schuld was. En als je dat kunt, dan ben je inderdaad een moedig persoon. Alleen lafaards en oplichters proberen plichten en verantwoordelijkheden te vermijden. En als je niet bang bent om de waarheid te spreken, dan zul je niet bang zijn voor moeilijkheden in je leven.


In werkelijkheid heeft een leugen tijdslimieten, vroeg of laat zal het worden onthuld, en je moet hierop voorbereid zijn. De waarheid daarentegen is grenzeloos en geeft veel vrijheid. Je hoeft niet constant voor ogen te houden wat en hoe je hebt gelogen, bang te zijn om jezelf met iets te verraden, anderen te overtuigen met behulp van nieuwe leugens zodat ze jouw kant kiezen.



Waarheid is een objectieve realiteit, die altijd geladen is met een soort taak en verantwoordelijkheid. Je moet je realiseren dat je met deze waarheid zult moeten leven en werken. In bepaalde situaties brengt de waarheid het inzicht dat het nooit meer hetzelfde zal zijn. En het kan moeilijk zijn om te accepteren. Maar aan de andere kant bevrijdt de waarheid soms van ondraaglijke onzekerheid en spanning van het onbekende verleden, heden en toekomst. Alles zal op zijn plaats vallen.


1 weergave0 opmerkingen

Opmerkingen


bottom of page