top of page
Foto van schrijverSvetlana

Gelderse Roos


Gelderse Roos (Viburnum) geeft warmte, liefde, schone en zachte energie.



Vroeger werd de Gelderse Roos (Viburnum) geassocieerd met warmte, liefde, schone en zachte energie. De struik helpt graag zowel mannen als vrouwen om van angst af te komen, een golf van kracht te voelen, onaangename gedachten uit je hoofd te "ruimen"

Omdat het een liefdesstruik was, werd Viburnum in het verleden en nu actief gebruikt in liefdesmagie. Er worden speciale amuletten gemaakt van de plant, die nieuwe gevoelens in iemands leven moeten aantrekken, hem helpen zijn soulmate te ontmoeten. Ook beschermen producten van Viburnum het huis, wakkeren de passie tussen echtgenoten aan, maken liefdesrelaties licht en harmonieus.

In de oude tijden men geloofd dat Viburnumsap jeugd, schoonheid geeft en veroudering vertraagt. Daarom hebben meisjes en jonge vrouwen gezicht met de sap van besjes vaak gewassen.

Viburnum begiftigd met magische eigenschappen en deelt ze met mensen. Er wordt aangenomen dat de plant helpt bij het ontwikkelen van paranormale vermogens, de intuïtie verbetert. Om dit te doen, moet je ofwel constant een Viburnum-talisman met zich dragen, of een aftreksel (thee) van bessen drinken.


Deze prachtige plant is in staat om veel positieve veranderingen in het leven te brengen en tegelijkertijd te beschermen tegen eventuele problemen en moeilijkheden. Om geluk aan te trekken, geld aan te trekken, moet je een stuk Viburnumwortel in je zak hebben. Vooraf moet het gedurende de dag in een sterke alcoholische drank worden geweekt. Onze voorouders geloofden dat zo'n soort amulet bijdraagt ​​aan rijkdom, welvaart, succes, helpt om de juiste beslissingen te nemen en het juiste pad in het leven te volgen, zonder te twijfelen aan hun sterke punten en capaciteiten. Het bevordert loopbaangroei en ontwikkeling.


Kralen die zijn gemaakt van viburnumzaden beschermen huis tegen ongenode gasten, slechte mensen en verschillende vervelende dingen. Hiervoor werden zaden aan een zijden draad geregen gepaard met spreuken tegen kwaad, werd een knoop gelegd en dergelijke kralen werden aan de voordeur opgehangen.


Een bos bessen en takjes viburnum werden over de wieg van de baby gehangen, waar de bos bessen was bedoeld om de baby gezondheid te geven, en het takje was een talisman tegen boze geesten.


Het eerste baden van pasgeboren meisjes was in een bad met bessen of takken van viburnum, om hen schoonheid, geluk in de liefde en een comfortabel leven te geven. Ja, en een zwangere vrouw in het kraambed probeerde een takje viburnum bij haar te houden voor een gemakkelijkere bevalling en het uiterlijk van een gezonde baby.

Veel rituelen gaan verloren en vergeten, men moet beetje bij beetje verzamelen om de heilige kennis te herstellen die van generatie op generatie is doorgegeven.

Een magische struik waarmee een vrouw deelt in haar verdriet. Ze kan niet alleen genezen, maar ook kalmeren. Viburnum wordt vereerd door tovenaars. Zelfs een simpele aanraking van de struik geeft troost. Als het moeilijk voor je is knuffel dan de viburnumstruik, ga met je hand meerdere keren langs zijn stam, vertel wat houdt jou bezig ,open al je bittere geheimen. Knuffel voorzichtig, zonder de takken te breken, het zal onmiddellijk gemakkelijker worden voor jouw ziel.


Bepaalde magische kracht wordt gegeven door een alcoholische tinctuur van viburnumwortel. Om dit te doen, snijdt je de wortel in stukjes en doe je deze in een sterke wodka of jenever. Laat de tinctuur bij het altaar. Wanneer je kracht nodig hebt voor een magisch werk, trek dan de wortel eruit en spreid deze over je handen. En zet het stukje wortel zelf naast wat overeenkomt met jouw wens. Bijvoorbeeld naast geld of een foto van een dierbare.

Een stukje viburnum in je zak helpt je bij het vinden van een nieuwe baan. En ook om problemen in de huidige baan op te lossen.


Geen enkele bruiloft was compleet zonder takken met scharlakenrode trossen. Viburnum-boeketten werden gebruikt om de bruidskrans, de trouwtafel en de pasgetrouwde kamer te versieren, men geloofde dat dit jonge mensen in het gezinsleven zou helpen en hen zou redden van armoede. Meisjes die zo snel mogelijk wilden trouwen, bonden rode linten aan een struik bedekt met bessen en spraken hun verlangen uit. Viburnum werd geïdentificeerd met het vrouwelijke lot. Eerst verschijnt witte bloesem, een symbool van meisjesachtige onschuld en zuiverheid. Vervolgens worden scharlakenrode bessen gebonden en rijp, mooi van uiterlijk, maar scherp en bitter van de smaak, wat symbool staat voor veranderingen in het lot van het meisje in verband met liefdeservaringen en huwelijk.

Veel oude legendes over viburnum worden precies geassocieerd met onbeantwoorde liefde, wanneer meisjestranen op de bessen vallen, waardoor ze bitter en scherp worden. Maar je kunt ook je hart troosten, gekweld door de pijn van liefde, met de hulp van viburnum, zijn takje aan je borst bevestigend. Jonge mensen die stierven aan melancholie of werden gedood door kwaadwillenden veranderden in viburnum.

De viburnum die bij het huis is geplant, wordt een krachtige talisman, die vijanden en slechte gedachten van mensen verdrijft. Als je er goed voor zorgt, krijgt de plant na verloop van tijd een krachtige energieverbinding met de eigenaar. En degenen die vriendelijk en met zorg worden behandeld, geven al hun kracht voor zijn gezondheid en welzijn.



Men mag niet vergeten dat hoewel viburnum tot fytotherapeutische middelen behoort, de behandeling pas mag worden gestart na overleg met een arts.



1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page