top of page
Foto van schrijverSvetlana

Internet Trollen

Bijgewerkt op: 3 jan.


Trollen, wie kent ze niet, maar ze bestaan ook digitaal!


Trollen bestaan ​​al eeuwen in folklore en fantasieliteratuur. Ze leven voornamelijk in de bergen en bossen .

In Scandinavische en Angelsaksische verhalen maakten trollen raadsels voor reizigers, en als een persoon niet het juiste antwoord gaf, werd hij gestraft, bijvoorbeeld, ze maakten een diner van de reiziger. Natuurlijk zullen internettrollen geen gerecht van je koken, maar ze kunnen veel schade aanrichten - je reputatie ruïneren en misselijk maken.

Sinds het internet begon ontstaan internettollen met hun kwaadaardige activiteiten als een plaag die gedijt is op anonimiteit. Zelfs toen internet nog in de kinderschoenen stond, stonden trollen bekend als online grappenmakers die er plezier in hadden om absurde of sarcastische opmerkingen in discussies te plaatsen om het gesprek te verstoren.


Als je al heel lang een internetgebruiker bent, ben je waarschijnlijk ooit een trol tegengekomen. Een internettrol is iemand die opzettelijk opruiende, onbeschofte of verontrustende uitspraken doet op internet om sterke emotionele reacties van mensen op te wekken of om chat, opmerkingen of forumgesprekken in een andere richting te leiden, waardoor mensen worden weggeleid van het onderwerp van de discussie . Trollen kan vele vormen aannemen. De meeste trollen doen dit voor hun eigen plezier, maar andere vormen van trollen worden gebruikt voor specifieke taken.

Trollen bestaat op veel online platforms, van kleine privégroepschats tot de grootste sociale netwerken. Hun belangrijkste taak is om zoveel mogelijk mensen te provoceren.


Soms kan het moeilijk zijn om het verschil te zien tussen een trol en iemand die gewoon oprecht wil discussiëren over een onderwerp. Hier zijn echter enkele tekenen dat iemand actief aan het trollen is:


• Off-topic opmerkingen: een opmerking of post die volledig off-topic is op een post, artikel, nieuws of andere opmerking. Dit wordt gedaan om de integriteit van andere opmerkingen te irriteren en te schenden. De belangrijkste taak van de trol is om het publiek van het onderwerp af te leiden en op de verkeerde spoor te zetten.

• Zelfs als ze harde, duidelijke feiten en argumenten voorgeschoteld krijgen, negeren ze het en doen ze alsof ze nog nooit hebben gezien. Ze verzetten zich , waarmee ze bewijzen dat de feiten niet overtuigend zijn.

• Schijnbare vergeetachtigheid: Ze lijken niet te merken dat de meeste mensen het niet met hen eens zijn.

• Trollen (vooral slimme) gebruiken valstrikzinnen om sympathie te krijgen. Ze kunnen zich bijvoorbeeld voordoen als slachtoffer of uitgedaagd.

• Trollen gebruiken webadressen of fictieve inloggegevens die leiden tot doodlopende wegen.

• Trollen gebruiken meestal provocerende en confronterende taal. Smart zal het vermengen met relevante en vriendelijke berichten.

Bovenstaande lijst is zeker niet definitief. Er zijn veel andere manieren om te zien of iemand aan het trollen is. Als iemand onoprecht, ongeïnteresseerd in een echte discussie en opzettelijk provocerend voor u lijkt, is hij in de regel hoogstwaarschijnlijk een internettrol.

Meestal drukken mensen in berichten op forums oprecht en openlijk hun gevoelens uit, waardoor ervaren trollen dat ze makkelijke prooi krijgen. Er is nog een voorbeeld, wanneer een gebruiker vanaf het begin niet helemaal begrijpt hoe hij zich op een bepaald forum moet gedragen, waardoor hij bepaalde acties onderneemt die verder gaan dan de standaardcommunicatie op deze bron, dan is hij meestal onrecht wordt gezien als een trol.


Er zijn gevallen waarin een trol de steun krijgt van moderators die klaar staan ​​om voor hem te bemiddelen. Het is ook mogelijk dat de beheerders en moderators van de forums zelf trollen zijn. Er wordt aangenomen dat het belangrijkste doel van de trol is om de rechten te verkrijgen om het forum te beheren en te bewerken dat door de trollen is aangevallen. De troll-moderator, die zich verschuilt achter de "functies van de moderator", die erin bestaat de naleving van de orde te bewaken, houdt zich achteloos bezig met zijn favoriete trollen.


De juiste manieren om met internettrollen om te gaan:

• Een klassiek spreekwoord over trollen is: "Voed de trollen niet." Trollen zoeken emotionele reacties, vaak met succes provoceren op het web. Daarom zullen ze door te reageren op hun berichten of iets met hen proberen te bespreken, met de doel alleen maar nog meer laten trollen. Negeer dergelijke mensen op internet volledig. Als gevolg hiervan zal de trol waarschijnlijk gefrustreerd raken en ergens anders op internet gaan.

• Je moet je best doen om de woorden van de trollen niet serieus te nemen. Hoe slecht ze zich ook gedragen, onthoud dat deze mensen talloze onproductieve uren op internet doorbrengen om mensen gek te maken. Ze zijn je tijd en zenuwen niet waard. Ze zijn als energievampiers die zich moeten voeden met de negatieve energie van mensen.


Hoe ga je om met trollen? Heb je een toverdrank tegen ze? Denk je dat ze een bedreiging vormen, of denk je dat ze allemaal onschuldige lieve trolletjes zijn? Vertel het ons in de comments.


Geschreven en geïllustreerd door Svitlana Smischuk

Comments


bottom of page