top of page
Foto van schrijverSvetlana

Je innerlijke kind

Bijgewerkt op: 3 jan.


Maak contact met je innerlijke kind!



We waren ooit allemaal kinderen en we hebben dit kind nog steeds in ons. Maar de meeste volwassenen zijn zich daar totaal niet van bewust.


Het punt is dat de meeste volwassenen niet echt volwassenen zijn. We worden allemaal ouder, maar psychologisch is dit niet echt een volwassen leven. Ware volwassenheid hangt af van acceptatie, erkenning en verantwoordelijkheid voor het ouderschap en liefde voor je innerlijke kind. Voor veel volwassenen gebeurt dit nooit. In plaats daarvan wordt hun innerlijke kind afgewezen en verlaten, genegeerd en verwaarloosd door hun behoeften. Door traumatische ervaringen en mentale wonden leeft een gewond, bang en geslagen kind in een volwassen persoon.


Stel je een wrokkige, boze en angstige kleine jongen of meisje die wil volwassen beslissingen nemen. Een jongen of meisje die naar de volwassen wereld wordt gestuurd om het werk te doen van een man of een vrouw. Of een zesjarig kind dat probeert een volwassen relatie aan te gaan. Kan een kind een volwassen relatie hebben? Carrière? Een onafhankelijk leven? Dit is echter precies wat er met ons allemaal elke dag gebeurt, tot op zekere hoogte. En dan vragen we ons af waarom voor zoveelste keer breken we onze relaties. Waarom voelen we ons zo klein en verloren, ervaren we zoveel angst, verdriet, onzekerheid en eenzaamheid? Maar bedenk eens: hoe zal een kind zich anders voelen in een wereld van volwassenen waarin men voortdurend moet overleven en zichzelf moet beschermen, zonder gepast ouderlijk toezicht, bescherming, structuur of ondersteuning?


Door het innerlijke kind te leren kennen, kunnen we een weg vinden naar de gevoelens die we hebben onderdrukt. Door het te genezen, bevrijden en transformeren we de trauma's die we in de kindertijd hebben opgedaan, we vormen een steun van zelfondersteuning en onvoorwaardelijke liefde.

Om te ontwikkelen en te groeien, is het belangrijk om trauma's uit de kindertijd te helen, dit innerlijke deel te accepteren, dat verantwoordelijk is voor vele processen in ons leven: creativiteit, spontaniteit, het vermogen om oprecht te zijn, het vermogen om lief te hebben.


Om uw innerlijke kind te ontmoeten en te genezen, moet u deze kleine aanbevelingen volgen: wees nieuwsgierig, speel, dans, zing, teken, probeer uit alle creativiteitten en activiteiten die je durft. En wees blij.


Svitlana Smischuk


Comments


bottom of page