top of page
Foto van schrijverSvetlana

Kruidendranken en andere praktische zaken


Sommige mensen hebben het over kruiden thee, maar thee is eigenlijk alleen een drank op basis van de theeplant. Maar er zijn vele warme dranken die we gewoon thee of kruidenthee noemen. De oude kruidenvrouwtjes hadden een grote hoeveelheid geneeskrachtige brouwsels. Theedranken maar ook kruiden om te gebruiken bij een stoombad. Mensen die de wetenschap als de enige weg zien doen hier soms lacherig over. Ze vergeten echter dat berkenbastsap de bron is voor acytyl salicylzuur (asperine), dat sint-janskruid een beta-blocker en milde anti-depressie middel is en zo meer. Thee van munt, of thee van salie. Allemaal waren het beste middel voor de chemische industrie de concurentie van de natuur niet meer wilden dulden.

Of het nu gaat om de gezondheid uit de natuur, in de vorm van warme kruidendranken of de kennis van de natuur zoals de oude magiërs, alchemisten en heksen deze hadden. Feit is dat de moderne tijd ons veel heeft gebracht, maar dat we ook dingen vergeten zijn, waaronder alle vormen van psycho magie. Er wordt wellicht lachterig gedaan over psycho magie, maar het is het toepassen van de kennis van vroeger door dit te combineren met de inzichten die wij nu hebben.


Binnen de wikskrachtacademie zijn wij druk bezig met onderzoek naar psycho magie. Wij onderzoeken welke van de oude technieken ook nu nog waarde hebben. Deze kennis zetten wij in bij ons werk bij begeleiden en coachen van mensen. Wij zien dat niet als zweverig of esotherisch maar als een oude techniek die in een moderene vorm van toegevoegde waarde voor ons kan zijn.


2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page