top of page
Foto van schrijverSvetlana

Liegen is vooral schadelijk en nutteloos.


Leugens produceren veel afval in het hoofd.



Soms kennen we de waarheid al, maar blijft de leugenaar koppig tegen ons liegen.


Het leven van een leugenaar is een complete leugen. Het is hetzelfde als ademen zonder na te denken over hoe het gebeurt. Daarom is liegen voor hen hetzelfde als ademen. Zo parasiteren ze op menselijke vriendelijkheid en naïviteit en wrijven ze leugens in de oren van andere mensen.


Vanwege het feit dat ze eerder in staat waren om op bedrieglijke wijze hun doelen te bereiken of straf voor hun daden te vermijden, hebben ze een diepgewortelde mening dat er alleen idioten en dwazen om hen heen zijn. Zelfs als een dierbare schade heeft opgelopen door een leugen of iemand anders voor hen is gestraft, houdt dit hen niet tegen, maar integendeel, het motiveert hen juist om dezelfde dingen te blijven doen.

Liegen is vooral schadelijk en nutteloos.

Het moment van de waarheid zal komen en vroeg of laat zullen leugens worden onthuld. En de enige die hier last van kan hebben, is de leugenaar zelf. En om dit te voorkomen, zal hij er alles aan doen om ervoor te zorgen dat zijn leugens niet worden onthuld, ook al hebben andere mensen daar veel last van.

Dit ziet er erg triest uit, omdat de leugenaar niet begrijpt dat hij niet alleen anderen, maar ook zichzelf schade toebrengt. Deze persoon is niet alleen respectloos naar andere mensen, maar ook naar zichzelf.

Vroeger was ik erg geïrriteerd toen het duidelijk was dat er schaamteloos tegen je werd gelogen. Later realiseerde ik me dat het onmogelijk is om iemand te dwingen om eerlijk te zijn tegen anderen, aangezien een persoon ook oneerlijk is tegen zichzelf.

Vaak zijn mensen bang om deze vicieuze cirkel te doorbreken. Het is gemakkelijker om jezelf tegen een leugenaar te beschermen als het een vreemde is. En ook, als je geluk hebt met je ouders, die van kinds af aan hebben geleerd hoe je jezelf en je persoonlijke grenzen kunt beschermen tegen dit soort mensen. Maar als zulke belangrijke kennis niet is gegeven, moet men vaak, zelfs op late leeftijd, besluiten om bescherming tegen dit soort mensen in het leven te brengen, wie het ook is, een vreemde of een geliefde.

Je kunt vaak zien hoe een leugenaar erg boos wordt als mensen de relatie met hem verbreken of terughoudend om met hem te communiceren . Het komt niet eens bij hem op dat hij zelf de oorzaak is van zijn eigen problemen en dat hij aan zichzelf en zijn gedrag moet werken. Maar hij wanhoopt niet en zoekt meteen opgewekt iemand anders om te bedriegen. Het is erg naïef om te denken dat als je een leugenaar vergeeft, hij zichzelf zal corrigeren. Nee, hij zal alleen maar blij zijn dat hij weer een dwaas heeft ontmoet die enthousiast een adel speelt.

Eerst beschouwen ze iedereen als dwazen, smeren leugens in de oren van de gesprekspartners, en dan zijn ze zeer verrast en verontwaardigd dat andere mensen niet meer met hen willen communiceren.

Het is een gezonde reactie om een ​​relatie te verbreken met een persoon die je helemaal niet respecteert en je als een dwaas gebruikt om zijn doelen te bereiken, door middel van leugens.

Hoe door te dringen tot de leugenaars? Het is waarschijnlijk gewoon niet mogelijk. Ze hebben al zoveel gelogen dat ze zelf in hun fictieve verhalen beginnen te geloven. Gelukkig, als een persoon zich inspant en aan zichzelf begint te werken, is genezing mogelijk.

Maar dit werkt alleen als de persoon zelf bezig is met zelfontwikkeling. Dit is een zeer moeilijke taak, maar tijdens het werk en bij de voltooiing ervan kan een persoon zien hoe hij ten goede verandert.

Soms tollen de namen van dit soort mensen door de hoofd, maar we zullen de toegestane grenzen niet overschrijden, dus het is beter om ze niet te noemen. Wie weet, misschien willen ze de kans benutten door hun leven ten goede te veranderen. Niemand spreekt dat het gemakkelijk is. Maar het is de moeite waard om te doen. Het leven voor jezelf en voor anderen wordt veel aangenamer.

Maar als je nog steeds denkt dat iedereen om je heen dom is en jij de enige bent die zo slim is, wees dan niet verbaasd dat mensen niet met je willen communiceren, ongeacht wie je voor hen bent.

Je moet je eigen keuze maken.



Comments


bottom of page