top of page
Foto van schrijverSvetlana

“Meest irritantste persoon voor gevorderden” Opleiding


Droom je ook van een carrière als de beste meest irritante persoon?


Doe je niets liever dan anderen irriteren? Dan kun je bij een van de vele opleidingen aan de Wilskrachtacademie je hart ophalen. Geen enkele andere hogescholen in Nederland heeft zoiets! Jouw toekomst als meest irritante persoon ligt bij ons.

Beste toekomstige studente; voordat je aan de slag gaat is het goed om te weten wat jou te wachten staat.

Het DIPLOMA “Meest irritantste persoon voor beginners” is een voorwaarde voor het volgen van de opleiding “Meest irritantste persoon voor gevorderden”.

We geven je in de cursus hulpmiddelen, praktische kennis en leren je nuttige vaardigheden.


Misschien wel het belangrijkste van irritante personen is dat ze doorzetters zijn. Daarnaast hebben ze belangrijke eigenschappen zoals zelfstandig kunnen werken, analyserend en volhardend zijn.


Vrijwel alle opleidingen aan de Wilskrachtacademie kennen een strenge toelatingsprocedure.


Voor verdere studie aan onze faculteit moet je een uittreksel van een arts meenemen dat je lichamelijk gezond bent. Omdat vraagt dit vak een goede fysieke fitheid.

Studenten moeten aantonen dat ze op een bepaald niveau kunnen hardlopen, over het hek klimmen, zich verstoppen, roeien en zwemmen. Want tijdens de praktijklessen kunnen er problemen zijn met de experimentele burgers, omdat ze niet worden gewaarschuwd dat ze deelnemen aan de praktische training van studenten. Je gaat hier tijdens de opleiding ook voor trainen, maar het is zeker aan te raden om al voordat je start een goede conditie op te bouwen en ook wat krachttraining te doen.

Tijdens de gehele opleiding worden studenten begeleid door 3 vaste personen: een docent, een praktijkbegeleider en een trajectbegeleider. De praktijkbegeleider is de docent met wie je samen de pad op gaat. Bij de trajectbegeleider kun je terecht met vragen over de opleiding en contacten houden met je docenten en begeleiders op de Wilskrachtacademie. Loop je tijdens de opleiding tegen problemen aan, dan zijn de praktijk- en trajectbegeleider er om te helpen. Als het nodig is, kunnen zij ook zorgen voor extra ondersteuning en beschermmiddelen , zoals helm, kniebeschermers , EHBO doos en zo voort. Werkschoenen om je voet tussen de deur te krijgen zijn een voorwaarde!


Tijdens de opleiding krijg je veel praktijkopdrachten:

                                             

1. Zonder uitnodiging kom je bij iemand langs thuis en blijf je uren lang hangen zonder te verkondigen wat de doel van het bezoek is. Urenlang moet je vooral sterke koekverhalen over jezelf en anderen vertellen en iedereen moet naar jou te luisteren zonder iets tussendoor mogen te zeggen. En het is helemaal niet nodig om op te letten dat iemand ergens mee bezig was, of ziek was, of te moe, f gewoon even wilde ontspannen en iets leuks wilde doen.


2. Als gast loop je gelijk naar de keuken en maak je koelkast open zonder iets te vragen en schenk je voor jezelf drankjes in en pak je lekkere dingen uit het keukenkastje.

3. Je graait in andermans spullen en bekijkt wat andere in hun lades en kasten hebben en je pakt zo maar zonder te vragen wat je nodig hebt.

4. Overal zich bemoeien, commentaar en advies geven omdat je alles veel beter weet. Jouw ongevraagde “belangrijke” mening over iemands uiterlijk, kleding, make-up, gezondheid, welzijn, opvoeding van andermans kinderen moet je niet vergeten te geven.

5. Als heb je zeer belangrijke afspraak dan hoeft je niet eens te komen of waarschuwen dat het lukt jou niet op tijd te komen. Jij hebt altijd een excuus hiervoor en daarom moeten andere altijd begrip voor jou tonen.

6. Je moet gewoon vooral liegen als je je afspraken niet nakomt omdat andere mensen dom zijn en ze heel graag geloven in wat je zegt.

7. Tijdens gesprek met andere mensen moet je hun ondervragen, het is belangrijk vooral heel persoonlijke vragen te stellen waardoor deze persoon zicht beschaamt of boos voelt. Met andere woorden je moet iemand anders belachelijk maken en dit op een manier doen om je je eigen zelfbeeld omhoog te trekken.

8. Kunnen liegen, bedriegen en anderen voor je karretje spannen is een voorwaarde en als je dat niet goed kan dan leren wij je dat.

9. Het is heel belangrijk om overal en aan iedereen schuld te geven behalve jezelf. Onthoud: geef nooit toe dat je fout zat.

10. Aandacht en liefde moet door jou geclaimd worden, zomaar aandacht en liefde krijgen is niet voldoende, je moet het eisen zelfs al wordt het al gegeven. Daarmee neemt de waarde toe.

11. Presenteer jezelf dat je veel slimmer en beter in alles dan de meeste mensen om je heen. Doe het op zo'n manier dat je gesprekspartners zelf begrijpen dat ze niet zo slim zijn als jij.

12. Als je ziet dat je vriend, broer, collega of een vreemde iets heeft gekocht, zeg dan onmiddellijk dat je het allemaal veel beter hebt en dat de ander teveel of juist te weinig heeft betaald.


Alles doe je met de beste bedoelingen, maar het is belangrijk om de irritatie hoog te houden. Je wordt actief uitgenodigd om de lijst met irritatie onderwerpen langer te maken!

Als je bewijst hoe je jouw schoonmoeder of ex-partner, of buurman, of collega, of vrienden, of iemand van de familie zo erg irriteerde dat ze nog niet tot bezinning zijn gekomen, dan mag je ervoor kiezen om één oefensessie over te slaan.


Past deze opleiding bij jou?

Viel je als kind al op door je irritante karakter?

Is liegen, bedriegen, zeuren, opscheppen, beledigen, roddelen of pesten echt jouw passie en wil je niets liever dan er je beroep van maken?

En heb je een flinke portie doorzettingsvermogen? Dan is de Wilskrachtacademie een goede keuze voor jou.

Ondertekend door de beste docenten van de “Irritaties faculteit” bij Wilskracht Academie te Loenen


Svitlana Smischuk

1 weergave0 opmerkingen

Comments


bottom of page