top of page
Foto van schrijverSvetlana

Waar verbergen de goden de zon?


Pompoen in magie


De pompoen lijkt echt op een heldere zomerzon die uit het groene gebladerte gluurt.


Oude mensen geloofden dat de goden in de herfst de zon in een pompoen verbergen. Volgens de overtuigingen van veel mensen is de pompoen de bewaarplaats van de zon en het licht.


En er was ook een geloof dat de pompoen de magische kracht heeft van bescherming tegen hekserij. Om dit te doen, moest het over de voordeur worden geplaatst. Rammelaars werden ook gemaakt van pompoenen (droge bonen of pompoenpitjes werden erin geplaatst) om boze geesten weg te jagen.


Pompoen kan een wens in vervulling laten gaan. Kleine pompoenen worden gebruikt als rammelaars voor het uitdrijvingsritueel. Er is ook een ritueel om geld aan te trekken, aangezien de pompoen in magie wordt geassocieerd met de zon en de zaden worden geassocieerd met gouden munten.


Tot op de dag van vandaag worden in veel landen van de wereld in de herfst pompoenfestivals gehouden ter ere van pompoenen - kleurrijke feestdagen, met wedstrijden en gekostumeerde uitvoeringen gewijd aan de oogst van pompoenen.


Pompoen is een van de oudste planten. De zaden werden gevonden tussen de uitwerpselen van prehistorische dieren.

De eersten die de pompoen cultiveerden en als voedsel begonnen te gebruiken, waren de inheemse bevolking van Amerika, lang voordat Columbus daar verscheen.


In de oudheid geloofden mensen dat een persoon die vaak pompoen eet, erg aardig en zachtaardig van aard is.


Veel magische rituelen worden geassocieerd met de pompoen. Het beschermt tegen boze geesten, creëert een krachtige bescherming tegen hekserij. Je kunt bijvoorbeeld van alle ziekten afkomen als je een zaadje neemt en het de hele dag en de hele nacht op het lichaam draagt, zodat het zweet van de patiënt zoveel mogelijk opneemt. Je moet het doen op de groeiende maan. Dan moet de patiënt een zaadje planten en er zorgvuldig voor zorgen. Het afgewerkte fruit moet door de patiënt zelf worden afgesneden. Alleen de zieke mag de hele pompoen met zaden eten. Daarna zal zijn genezing beginnen.


In de Middeleeuwen geloofde men dat de pompoen beschermt tegen kwade gedachten. Nonnen en priesters werden aangemoedigd om een rozenkrans te gebruiken die gemaakt was van de zaden, omdat het "naar verluidt" hielp om de wens om obscene daden te plegen te stoppen. De Chinezen associëren deze vrucht met vruchtbaarheid; op de trouwdag ontvangt de man een grote pompoen als teken van voorspoed en welzijn. In sommige Afrikaanse stammen werd het gebruikt voor reinigingsrituelen, waarbij volwassenen het vlees op hun lichaam smeerden om hun geest te zuiveren.


Pompoen kan lang liggen zonder beschadigd te raken. Als je het op een tafel op een bord legt en een rood lint aan de stengel bindt, werkt het perfect als beschermende talisman tegen slechte energie. Als er negativiteit in huis is, zal de pompoen na een paar dagen rood kleuren en snel rotten.


Er is een legende in Nigeria dat een koning de slimste wilde worden. Hij verzamelde alle menselijke wijsheid, verstopte die in een pompoen, en zodat anderen niets zouden krijgen, besloot hij zijn bewaarplaats aan de hoogste boom te hangen. Toen ze de pompoen ophingen en hem begonnen op te tillen tot aan de kruin van de boom, viel de pompoen en brak. Zo keerde de menselijke wijsheid weer naar de mensen terug. Dit is natuurlijk slechts een legende, maar onze geweldige pompoen helpt echt bij verschillende problemen met de hersenen, behandelt verschillende soorten cephalalgie, meningitis, goedaardige tumoren en volgens sommige bronnen zelfs kanker.

Pompoen lijkt erg op de zon en heeft dezelfde zonne-energie. Misschien heeft het daarom zo'n positief effect op een persoon.




2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page