top of page
Foto van schrijverSvetlana

Wat te doen in quarantaine thuis om niet gek te worden

Bijgewerkt op: 8 jan. 2023


Er zijn zo veel mogelijkheden


De constante stroom van negatieve informatie, zorgen over financiële stabiliteit, kleine huiselijke ruzies kunnen zelfisolatie tot een hel maken. Quarantaine heeft al geleid tot een golf van echtscheidingen en huiselijk geweld over de hele wereld. Het is onze eigen taak dit alles te vermijden. Om dit te doen, moet u de juiste omgeving creëren.


Gebruik jouw vrije tijd om uw volgende stappen en doelen te heroverwegen. Misschien heb je al een kant-en-klaar verlanglijstje, het enige dat overblijft is om alles op orde te brengen.


Sporten is elke dag een must. Lichaamsbeweging herstelt de spierspanning, verbetert de stemming, vitaliteit en zelfvertrouwen. Het gaat hier niet om zware krachtoefeningen, maar om oefeningen, gymnastiek, lichte krachtoefeningen, wandelen, fietsen...


Droom je er al lang van om gitaar of piano te leren spelen of Engels te leren? Nu is het tijd om te beginnen. Er zijn veel betaalde en gratis cursussen op internet om enige kennis op te doen. Je kunt beginnen met het zoeken naar lessen op YouTube.


Je hebt waarschijnlijk veel niet-gerealiseerde talenten. Het is dubbelplezierig samen met je kinderen doolhoven maken, oude spel uit de dos op de zolder pakken. Je kunt een interessant meubelstuk, zeep of een ander handwerk maken.


Tekenen en kleuren kan kinderen urenlang boeien en volwassenen een goede rust geven.


Ook als je thuis bent kun je genoeg doen zonder kosten te maken. Er zijn zo veel mogelijkheden.



Gratis en zonder eerst in een lange rij te hoeven wachten kunt je de grootste en bekendste musea van de hele wereld bezoeken. Dat kan virtueel via Google Arts & Culture.


In de Luisterbieb van de Nederlandse Bibliotheken kun je heel veel luisterboeken ook gratis beluisteren. https://www.onlinebibliotheek.nl/luisterboeken.html


In de digitale bibliotheek voor de Nederlandse letteren kun je vele boeken vanaf de Middeleeuwen tot nu gratis lezen. https://www.dbnl.org/titels/index.php


Geschreven door Svetlana Smischuk-Haak



Comments


bottom of page